Upgradehandleiding JOIN Zaak en Document

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Om een upgrade van JOIN Zaak & Document te kunnen uitvoeren dient JOIN Zaak & Document versie 6.0 te zijn geinstalleerd. De configuratie van de server en de installatie van deze hoofdversie wordt uitgevoerd door een technisch specialist van Decos. Maakt uw organisatie gebruik van de JOIN Private Cloud, dan dient u alleen de installatie van de JOIN Client uit te voeren.

Download

De installatiebestanden vindt u bij de releasenotes. De beschikbare softwarebestanden zijn “ingepakt” als .zip bestand. Nadat u een bestand gedownload heeft, moet u deze eerst “uitpakken” om de JOIN bestanden te kunnen installeren. Iedere update voor JOIN Zaak & Document bevat updates voor JOIN web, JOIN Admin en het serverdeel van JOIN Now. De patch dient geïnstalleerd te worden op de JOIN webserver. Werkt u met meerdere servers, dan vragen wij u om uw configuratie af te stemmen met onze technisch specialisten.


Let op: u dient JOIN Zaak & Document versie 6.0 geinstalleerd te hebben alvorens deze patch te installeren.

Werkstations

Bij deze update is tevens een nieuwe versie van de JOIN Clientcomponenten uitgebracht. De Clientcomponenten setups bevatten zowel componenten om met JOIN Zaak & Document te werken (ook bekend als JOIN File Control) als met JOIN Now (integratie met Office). De client is een losse MSI setup die op de werkstations geïnstalleerd moet worden.  Hieronder vindt u meer uitleg over de uitrol van de JOIN Client over de werkstations.

Executable en MSI setups

Patches van JOIN Zaak & Document worden als Windows Installer executable en in het Microsoft Installer formaat (MSI) geleverd. Wij raden aan om de executable versie van de setup te gebruiken bij een handmatige installatie, de MSI setups worden ter beschikking gesteld ten behoeve van automatische uitrolmechanismen. Een executable setup heeft als voordeel dat hij rechtstreeks vanaf een netwerkdisk geïnstalleerd kan worden. Daarnaast hoeft de originele setup niet bewaard te worden voor latere wijziging van de configuratie. Om de installatie te starten dubbelklikt u op de executable of op het MSI bestand, JOIN Zaak & Document wordt dan bijgewerkt naar de laatste versie.


Voor het werken met MSI dient u te beschikken over de Windows Installer. Op Windows XP werkstations, Windows Server 2003 serversystemen en nieuwere Windows versie is dit standaard geïnstalleerd. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u Windows Installer downloaden van de Microsoft website.

Update database

Na installatie van patch JOIN Zaak & Document naar JOIN Zaak & Document 6.22 dient u een database update uit te voeren. Voor het uitvoeren van de database update opent u JOIN Admin en kiest in het menu voor Databasebeheer -> Database bijwerken. Om de update uit te voeren klikt u op de knop “Database bijwerken”. Uw database wordt vervolgens bijgewerkt van een eerdere versie naar versie 6.0.022. Dit kan enige tijd duren. Zodra de database is bijgewerkt wordt het scherm automatisch ververst en krijgt u de melding: Uw database is up-to-date (database versie ######).

Afbeelding: JZD1


Installatie op de werkstations

Nadat de server is bijgewerkt, is het zaak om ook de werkstations bij te werken.

Clientcomponenten

JOIN kent één gezamenlijke installatie voor zowel de clientcomponenten van JOIN (DDC) als JOIN Direct (DecosDirect).

Indien de client setup in Typical mode wordt uitgevoerd, wordt zowel JOIN Direct als de JOIN Clientcomponenten geïnstalleerd. Kies voor een custom installatie als u slechts één van beide wil installeren.

Bestand:JOINClientSetupStap1.png

Klik op Next

Bestand:JOINClientSetupStap2.png

Klik op Next

Bestand:JOINClientSetupStap3.png

Klik op Install.

Bestand:JOINClientSetupStap4.png

Klik op Finish. De clientcomponenten voor JOIN zijn nu geïnstalleerd.

Automatische installatie

Als u de clientcomponenten automatisch verspreidt via distributiesystemen zoals Active Directory of Novell Application Library, dan worden standaard alle componenten verspreid.

Als uw organisatie geen gebruik maakt van JOIN Now (integratie in lokale applicaties als Microsoft Outlook, WORD, Windows Explorer etc.), dan kunt u nog steeds alle componenten uitrollen. JOIN Now detecteert automatisch wanneer er geen serverlocatie bekend is. In dat geval schakelt JOIN Now zichzelf uit.

Mocht u niettemin toch de JOIN Now Client componenten niet willen installeren tijdens de automatische uitrol, dan kan dat op twee manieren:

Uitrol met command line parameter

U kunt het gedrag van de installer via de command line beïnvloeden door te specificeren welke onderdelen wel geïnstalleerd moeten worden:

msiexec.exe /i joinclient.msi ADDLOCAL="JOINWebClient,Main,DigitalSignature" /qn

Waarbij joinclient.msi moet worden vervangen door de daadwerkelijke bestandsnaam van de MSI die u distribueert.

MSI Transform

U kunt via Orca (https://stackoverflow.com/questions/48315763/how-to-install-orca-which-windows-sdks-contain-the-orca-msi-editing-tool) de MSI veranderen zodat de JOIN Now componenten niet standaard geïnstalleerd worden. Open de MSI via Orca en verander in de Table Property de instelling INSTALLLEVEL naar de waarde 45:

Bestand:OrcaInstallLevel.png

Hierna kunt u de MSI opslaan. De JOIN Now componenten zullen nu niet meer standaard geinstalleerd worden, zodat u deze MSI via de voor u normale wijze kunt distribueren.

Troubleshooting