Upgradehandleiding JOIN Zaak en Document

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Download

De installatiebestanden vindt u bij de releasenotes. De beschikbare softwarebestanden zijn “ingepakt” als .zip bestand. Nadat u een bestand gedownload heeft, moet u deze eerst “uitpakken” om de JOIN bestanden te kunnen installeren. Iedere update voor JOIN Zaak & Document bevat updates voor JOIN web, JOIN Admin en het serverdeel van JOIN Now. De patch dient geïnstalleerd te worden op de JOIN webserver. Werkt u met meerdere servers, dan vragen wij u om uw configuratie af te stemmen met onze technisch specialisten.


Let op: u dient JOIN Zaak & Document versie 6.0 geinstalleerd te hebben alvorens deze patch te installeren.

Werkstations

Bij deze update is tevens een nieuwe versie van de JOIN Clientcomponenten uitgebracht. De Clientcomponenten setups bevatten zowel componenten om met JOIN Zaak & Document te werken (ook bekend als JOIN File Control) als met JOIN Now (integratie met Office). De client is een losse MSI setup die op de werkstations geïnstalleerd moet worden.  

Executable en MSI setups

Patches van JOIN Zaak & Document worden als Windows Installer executable en in het Microsoft Installer formaat (MSI) geleverd. Wij raden aan om de executable versie van de setup te gebruiken bij een handmatige installatie, de MSI setups worden ter beschikking gesteld ten behoeve van automatische uitrolmechanismen. Een executable setup heeft als voordeel dat hij rechtstreeks vanaf een netwerkdisk geïnstalleerd kan worden. Daarnaast hoeft de originele setup niet bewaard te worden voor latere wijziging van de configuratie. Om de installatie te starten dubbelklikt u op de executable of op het MSI bestand, JOIN Zaak & Document wordt dan bijgewerkt naar de laatste versie.


Voor het werken met MSI dient u te beschikken over de Windows Installer. Op Windows XP werkstations, Windows Server 2003 serversystemen en nieuwere Windows versie is dit standaard geïnstalleerd. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u Windows Installer downloaden van de Microsoft website.

Update database

Na installatie van patch JOIN Zaak & Document naar JOIN Zaak & Document 6.22 dient u een database update uit te voeren. Voor het uitvoeren van de database update opent u JOIN Admin en kiest in het menu voor Databasebeheer -> Database bijwerken. Om de update uit te voeren klikt u op de knop “Database bijwerken”. Uw database wordt vervolgens bijgewerkt van een eerdere versie naar versie 6.0.022. Dit kan enige tijd duren. Zodra de database is bijgewerkt wordt het scherm automatisch ververst en krijgt u de melding: Uw database is up-to-date (database versie ######).

JZD1