Upgradehandleiding JOIN Klantcontact

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Link naar handleiding: https://joinsupport.decos.com/a/solutions/articles/17000103001

Algemeen

Op deze pagina vindt u meer informatie over het updaten van een bestaande installatie van JOIN Klantcontact. Gebruik deze handleiding voor de installatie van versie 2020.1 en hoger.

Download

Om JOIN Klantcontact te updaten, moet altijd het laatste websetup.exe bestand gedownload en gedeblokkeerd worden. Hierbij heb je ook de build zelf nodig die wordt geleverd als een ZIP-bestand met hetzelfde versienummer als de release-notes.

Download de Websetup (EXE bestand), de patch (ZIP bestand) en eventueel de SSO_Enable (CMD bestand) en PreLoadEnabled_2012R2 (CMD bestand).


Na het downloaden, maak een nieuwe map aan in Builds met als naam de versie die je gaat installeren. Plaats hier alle zojuist gedownloade bestanden in.

afbeelding JKC1


Vergeet ook niet het ZIP en EXE bestand te deblokkeren. (Pak het ZIP bestand niet uit!):

JKC2 JKC3

Installatie van de patch

Voer de Websetup Executable (.exe) uit als administrator

JKC4


Klik op ‘continue’ op het startscherm

Mocht onderstaand scherm verschijnen, dan kan de regel leeg gelaten worden en kun je klikken op ‘continue’

JKC5

JKC6

Onder JKC LICENSE:

In dit scherm kan optioneel een licentiebestand ingevoerd worden met de bijhorende activatiecode. Dit is alleen nodig als er iets in de licentie gewijzigd is. Zo niet, dan kun je dit scherm skippen en klikken op ‘continue’.

JKC7

JKC8

Onder JOIN KLANTCONTACT:

Selecteer hier de juiste website (meestal Default Web Site) en het patch ZIP bestand (browse voor .zip file) voor de lokale installatie.

JKC9

Onder LICENSED COMPONENTS:

In dit scherm kun je de vinkjes dus over het algemeen zo laten als er niets is gewijzigd in de licentie. Als het blijkt dat er iets niet klopt kun je het component zelf aan/uitvinken. Het uitgevinkte component wordt hierdoor niet mee geïnstalleerd.


Voorbeeld: Task (Decos Connect) en Task (Exchange) worden niet gebruikt in dit geval.

JKC10

Onder CHOICE COMPONENTS:

Laat onderstaande vinkjes zo staan als er geen wijzigingen zijn in de licentie.

JKC11


Als er iets niet correct is in de lijst staat, vraag dan een nieuwe .lic file aan bij Decos en ga terug door te klikken op “Correct license”


Bevestig de installatie door te klikken op “Install”. Hierdoor wordt de installatie gestart.

JKC12

JKC13


Nadat de update gereed is, worden er misschien enkele foutmeldingen getoond die tijdens de installatie optraden. Dit kan een foutmelding zijn dat een service niet opgestart is, maar dat wordt enkel veroorzaakt door een timeout.

Wanneer er geen foutmeldingen getoond worden is de installatie succesvol voltooid.

JKC14


Controleer na de installatie of de Decos JKC Deployment Service opnieuw gestart is onder Services. Wanneer de server wat traag is, kan dit kloppen. De Deployment Service start namelijk alle componenten opnieuw op en de Cache database wordt gevuld.

Wacht 5 minuten en hierna zal de applicatie weer volledig beschikbaar zijn. Klik op “Continue”


JKC15

The update wizard is voltooid, click op “Exit”.


Voer PreLoadEnabled_2012R2.cmd uit.

Ten slotte voer SSO_Enable.cmd uit. Kantnoot: Ook al kan er vanuit gegaan worden dat SSO (single sign on) aan staat is het toch handig dat dit even gechecked wordt. Als SSO namelijk niet op de server draait (dit is op sommige testservers het geval) is het heel belangrijk dat dit laatste script NIET uitgevoerd wordt! Als je niet zeker weet hoe, neem contact op met systeembeheer.

Troubleshooting Setup

Het kan voorkomen dat er tijdens de installatie een fout optreedt, waardoor de setup niet voltooid kan worden (voortgang blijven hangen voor 100%). Om de oorzaak te achterhalen kan het installatie logbestand geraadpleegd worden. Deze kun je vinden in de %TEMP% map en zoek hierin naar het bestand Output\Install.log.

Hoogstwaarschijnlijk is de setup gecrashed en kun je de reden hiervan vinden onderaan het logbestand.


In elk geval: Wanneer een probleem is opgelost, kan hierna de setup probleemloos nog een keer uitgevoerd worden. Let hierbij wel op dat de eerdere setup niet nog op de achtergrond draait. Dit kun je controleren door in het taakbeheer te kijken of Decos.JKC.Setup.exe nog draait. Wanneer er twee setups tegelijkertijd draaien, kan dit namelijk voor problemen zorgen.


En zorg ervoor dat de websetup.exe als Administrator uitgevoerd wordt (rechtermuis, “Run as administrator”) en dat zowel het .exe en .zip bestand gedeblokkeerd zijn na het downloaden.

Vragen?

Neem contact op met JOIN Support