Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
== Handleiding ==
De handleiding van JOIN Klantcontact vindt u [[Beheer|hier]]
== Release 2019.4 ==
Alle informatie over de meest recente versie van JOIN Klantcontact vindt u [https://joinsupport.decos.com/a/solutions/folders/17000123389 |hier]
In de nieuwste versie van Join Klantcontact zijn de ikoontjes aangepast. Deze zijn nu gelijk getrokken met de rest van de Join Suite, waardoor de herkenbaarheid en buikbaarheid bruikbaarheid vergroot wordt.
Een andere functionaliteit waar we erg trots op zijn betreft de Tagging mogelijkheden. Met #Hashtags gaat een nieuwe wereld open voor het automatisch vastleggen van onderwerpen tijdens een klantcontact. Het systeem herkent de door u ingestelde #Hashtags in alle informatie die u gebruikt, van E-mail inhoud tot Productinformatie tot Social media berichten. Alle bronnen worden tijdens het klantcontact geanalyseerd en leiden tot het toevoegen van #Hashtags aan de contactsessie. Natuurlijk kunt u contactgeschiedenis doorzoeken op contactmomenten waarin bepaalde #Hashtags zijn gebruikt. Ook is er een populaire #Hashtag rapportage toegevoegd aan de standaard rapportages.

Navigatiemenu