Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.038 bytes toegevoegd ,  2 jul 2019 08:14
==== Word, Excel en Powerpoint zonder client? ====
Wil je aan Office documenten werken, maar heb je geen zin in (of beschikking over) de JOIN Client? Dat kan nu ook met de JOIN Office 365 module. De integratie met Office 365 maakt het mogelijk dat:
* Office bestanden kunnen worden geopend, bewerkt en opgeslagen in Word, Excel en Powerpoint zonder JOIN Client.Hierbij wordt gebruik gemaakt van het webdav-protocol (zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/WebDAV) * Office bestanden kunnen worden geopend, bewerkt en opgeslagen in Office Online (Word, Excel en Powerpoint) zonder JOIN Client. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het WOPI protocol (zie ook https://wopi.readthedocs.io/en/latest/overview.html#overview)* Er tegelijkertijd kan worden gewerkt aan officedocumenten wanneer je dit doet in Office Online. Hiervoor wordt ook gebruik gemaakt van het WOPI-protocol.''nog aanvullen + afbeelding''Om gebruik te kunnen maken van Office Online zal jouw organisatie worden aangesloten op een centrale Office Online Server, waarmee documenten kunnen worden geopend, bewerkt en teruggeschreven naar JOIN.
== Vergelijkingsmatrix client / geen client ==
In onderstaand schema wordt overzichtelijk weergegeven in welke gevallen een clientinstallatie nodig is en of/welke client u hiervoor moet installeren.
 
Let op: wanneer je geen client meer hebt geïnstalleerd, moet in JOIN de instelling "Office bestanden direct openen" aanstaan.
{| class="wikitable"
== Configuratie ==
====== JOIN Config Editor ======Zie ook [[Configeditor]]  
Om gebruik te kunnen maken van de Office 365 integratie moet je beschikken over een geldige licentie van zowel Office 365 (voor meer informatie kun je bij Microsoft terecht) en de JOIN Office 365 module.
# Display name: de naam waarmee de add-in zichtbaar is voor gebruikers in Outlook. Handig ook als je meerdere JOIN add-ins gebruikt
# Hide JOIN Now buttons: om te voorkomen dat de gebruiker zowel de JOIN Now client buttons als de add-in te zien krijgt is het handig om deze optie op TRUE te zetten. De aanwezigheid van de JOIN Now client wordt dan genegeerd.
# Include name in e-mail addresses: ''nog aanvullen''hiermee stel je in of de volledige naam ook moet worden getoond (Abe Batens <a.batens@meervoort.nl> ) Deze setting staat standaard op false.
====== Invoegtoepassing activeren ======
Om de invoegtoepassing in Outlook te activeren is het volgende nodig:
Ga naar de volgende URL: https://zaaksysteem.decos.nl/aspx/add-in/ (''nog aanvullen'LET OP:''' vervang "zaaksysteem,decos.nl" door jouw JOIN-URL). Op deze pagina vind je alle informatie om de JOIN Now Add-in te installeren:[[Bestand:JOIN Now add in voor o365.png|geen|omkaderd|het instaleren en uitrollen van de JOIN Now add-in]]

Navigatiemenu