Releasenotes Zaaktypen versie 3.0.0.180927: verschil tussen versies

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 8: Regel 8:
 
|-
 
|-
 
|89166
 
|89166
|Sta burgers toe om met Eidas in te loggen
+
|Sta burgers toe om met [[Eidas]] in te loggen
 
|JOIN E-formulieren
 
|JOIN E-formulieren
 
|-
 
|-

Huidige versie van 10 dec 2018 om 13:49

< Terug naar Releasenotes

Lijst met acties in release

nummer omschrijving opmerkingen
89166 Sta burgers toe om met Eidas in te loggen JOIN E-formulieren
86686 Maak het mogelijk om per paragraaf een instructietekst en standaardtekst te configureren JOIN Besluitvorming
86662 Maak het mogelijk om een aparte paragrafenset per besluitvormend document in te richten JOIN Besluitvorming
78996 Neem zaaktyperelaties op in het zaaktype-overzicht (optie "maak overzicht") -

Beschrijvingen

86686: Maak het mogelijk om per paragraaf een instructietekst en standaardtekst te configureren

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar wanneer je over een geldige licentie voor JOIN Besluitvorming beschikt. Let op: deze functionaliteit kan alleen worden gebruikt met JOIN Zaak & Document versie 6.23 en hoger.

In JOIN Besluitvorming configureer je de paragrafen die in het inhoudelijk deel van het voorstel worden gebruikt. Daar zijn nu de volgende functionaliteiten aan toegevoegd:

instructieteksten toevoegen per paragraaf: hiermee is het voor iedereen in JOIN duidelijk waar de paragraaf betrekking op heeft.

standaardteksten toevoegen per paragraaf: hiermee is het mogelijk om een paragraaf al voor in te vullen met een bepaalde tekst. Bijv. altijd starten met "Wij stellen voor...".

Hoe in te richten?

Voor beide opties ga je naar het onderdeel besluitvorming (menu in JOIN Zaaktypen) en klik je op de ... naast de naam van de paragraaf (zie onderstaande afbeelding). Vervolgens opent een pop-up waar je zowel de instructie als de standaardtekst kunt invullen. Dit wordt automatisch verwerkt naar het zaaksysteem (JOIN Zaak & Document)

klik op de 3 puntjes om de pop-up te openen
voer een invoerinstructie en/of een standaardtekst in en klik op OK om te bevestigen.

86662: Maak het mogelijk om een aparte paragrafenset per besluitvormend document in te richten

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar wanneer je over een geldige licentie voor JOIN Besluitvorming beschikt. Let op: deze functionaliteit kan alleen worden gebruikt met JOIN Zaak & Document versie 6.23 en hoger.

Ter voorbereiding op onder andere het aansluiten van de gemeenteraad (of andere gremia) op JOIN Besluitvorming is deze actie ontwikkeld. Hiermee wordt het mogelijk om per besluitvormend documenttype (denk dan aan bijvoorbeeld een directievoorstel, een burgemeestersvoorstel of een raadsvoorstel) een eigen paragrafenset te configureren.

We hebben bij de ontwikkeling rekening gehouden met het in stand houden van de huidige situatie. Er verandert dus niets aan de huidige werkwijze zolang je niet de huidige instellingen in JOIN Zaaktypen wijzigt.

Hoe in te richten?

Ga in JOIN Zaaktypen naar het menu "Besluitvorming". In het scherm dat opent kies je voor de optie paragrafensets. Daar staat standaard 1 paragrafenset (dat is de set die nu wordt gebruikt voor alle voorstellen die je al hebt ingericht).

klik op nieuwe paragrafenset om een set aan te maken en te vullen met paragrafen.

Klik op "nieuwe paragrafenset" om een nieuwe set aan te maken. Een popup-opent waar je de paragrafenset een logische naam geeft (zoals in het voorbeeld "raadsvoorstel"). Werk je met meerdere organisaties in 1 JOIN Systeem, dan maak je gebruik van bevoegd gezag. Let er in dit geval op dat je voor ieder bevoegd gezag een aparte paragrafenset moet inrichten!.

Vervolgens voer je alle paragrafen in en klik je ten slotte op opslaan.

vul alle gegevens in en sla op. Je kunt nu de set gaan koppelen aan besluitvormende documenttypen.

Je bent er bijna! Nu hoef je alleen nog maar de paragrafenset te koppelen aan het juiste documenttype. Ga hiervoor naar het documenttype (via het menu of via het zaaktype) en kies bij het veld "paragrafenset" de juiste set. Let op dat je dit alleen kunt doen bij documenttypen met het vinkje "besluitvormend document" aangevinkt.

koppel de paragrafenset "raads- en commissievoorstellen" aan het documenttype "raadsvoorstel".

78996: Neem zaaktyperelaties op in het zaaktype-overzicht (optie "maak overzicht")

Vanaf nu worden de zaaktyperelaties (vervolgzaken, deelzaken etc.) ook standaard opgenomen in de excel die we genereren vanuit de optie "maak overzicht".

De optie "maak overzicht" onder de knop "nieuw zaaktype"