Releasenotes JOIN Mobile versie 2.1

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hallo!

JOIN Mobile is de afgelopen maanden weer verder doorontwikkeld. En wat ook vermeldenswaardig is, is dat de nieuwe JOIN Desktop al bijna net zoveel kan als JOIN Mobile. En dat wordt de komende maanden alleen maar meer! Lees hieronder verder en zie wat we allemaal hebben toegevoegd....

Voeg bestanden en bijlagen samen in 1 kaartje en hernoem alles naar "bijlagen"

Veel gebruikers snappen het begrip "bestanden" niet. Daar hebben we eigenlijk al jaren last van, dus hoogste tijd om hier korte metten mee te maken. Vanaf nu noemen we bestanden altijd bijlagen. De bijlagen die horen bij een document of een voorstel.

JOIN Besluitvorming en JOIN Mobile

We hebben de functionaliteit van JOIN Besluitvorming ook verder uitgebreid in JOIN Mobile:

  • het is vanaf nu mogelijk om het voorstel in te dienen en een accorderingsroute te koppelen vanuit JOIN Mobile. Klik in het voorstel op "indienen" en in het volgende scherm kies je de juiste accorderingsroute en klik je op bevestigen.
  • We zorgen er ook gelijk voor dat iedere besluitvormingsactie een duidelijke en herkenbare tekst in de actieknop bevat: "indienen", "besluit nemen", "kennisnemen" etc.
  • de besluitactie is nu ook beschikbaar in JOIN Mobile. Dus de besluitnemer kan nu eenvoudig zelf een besluit nemen vanaf zijn mobieltje.
  • het besluitvormingsproces kan flexibel worden ingericht. Dus bijvoorbeeld zonder vergader- of accorderingsstap. Dit werkt netjes door in JOIN Mobile: fases die worden overgeslagen worden niet meer getoond in het "voortgang" scherm.
Approval route mobile.png

Introductie van voorbeeldweergaven bij bijlagen

Ervan uitgaande dat een document een of meerdere bijlagen kan bevatten, is het best handig als we daar ook gelijk een mooie weergave van maken. Vanaf nu wordt voor iedere bijlage een zogenaamde miniatuurweergave getoond. Heeft een document 1 bijlage dan tonen we deze groot in beeld, anders wat kleiner (het moet natuurlijk wel blijven passen ;-) )

Naast de voorbeeldweergave tonen we ook gelijk per bijlage wanneer deze is gemaakt of toegevoegd en door wie. Handig!

Mobile previews.png

Mailviewer - weergeven van opgeslagen mails op je mobiel

Omdat het niet mogelijk is om mails (uit Outlook en Groupwise) te openen op de mobiel hebben we een eigen mailviewer gebouwd waarmee we de volledige mail (dus ook met de bijlagen) kunnen tonen. We hebben ook gelijk goed aandacht gegeven aan het design en de viewer gebaseerd op de huidige weergave van mails in MIcrosoft Outlook.

Mobile mailviewer.png

Extra informatie bij taken

Je kunt natuurlijk al best lang je taken afhandelen in JOIN Mobile. Daar is het ooit mee begonnen! Dat maken we steeds makkelijker en uitgebreider. Zo zullen we vanaf nu ook werkinstructies tonen bij de activiteit (zoals een beslissing of een checklist). Let wel op: we tonen het alleen als het door jouw JOIN-beheerder is ingericht.

Uitbreidingen in de takenlijst en JOIN Search

Om direct nog beter inzicht te hebben in de inhoud van bijvoorbeeld een zaak of document hebben we een zogenaamde "tag" toegevoegd:

  • in de tag zie je in 1 oogopslag hoeveel documenten er in een zaak zitten en hoeveel bijlagen een document bevat
  • je kunt op de tag klikken. En dan wordt je gelijk naar de documenten of de bijlagen gebracht. Dat scheelt gewoon weer een paar kliks!
Mobile tags.png

JOIN Search & JOIN Mobile

In de vorige release hebben we JOIN Search geïntroduceerd als supersnelle zoekfunctie in JOIN Mobile. De functionaliteiten breiden we verder uit. In deze release met:

  • een nieuwe (en handigere) manier om een datumbereik te selecteren. Kies snel de van en tot datum in een actie.
  • in de resultaten kun je direct zien hoeveel documenten de zaak heeft of hoeveel bijlagen het document. Dit doen we met "tags"
Search daterange.png

Tellingen

Om direct inzicht te krijgen in hoeveel taken je hebt, hoeveel documenten een zaak bevat, hoeveel bijlagen een document heeft etc. etc, tonen we nu overal in de app de aantallen.

Taken

Nieuw in de app is het onderdeel "taken". Hier tonen we bij bijvoorbeeld een zaak of een document (of een besluitvormend document) de losse taken die openstaan (of zijn afgehandeld). Handig als je bijvoorbeeld adviesverzoeken open hebt staan voor een voorstel, of acties hebt staan bij een zaak. In het takengedeelte kun je ook zelf (als je dat natuurlijk mag) taken afhandelen namens collega's. Maar let op: het is niet mogelijk de taak te heropenen. Daarvoor moet je naar JOIN Zaak & Document.

We zijn nu hard aan het werk om ook taken te kunnen laten aanmaken in JOIN Mobile. Adviesverzoeken uitzetten in een voorstel kan overigens al wel.

Mobile taken.png