Releasenotes JOIN Mobile versie 2.0

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

< Terug naar Releasenotes

JOIN Mobile versie 2.0 is vrijgegeven op # april 2019. Deze versie werkt optimaal samen met versie 6.25 van JOIN Zaak & Document.

Introductie

Versie 2.0 van JOIN Mobile is beschikbaar. We hebben de app in een compleet nieuw jasje gestoken. Daar hebben we meerdere redenen voor gehad:

  1. We willen zo snel mogelijk onze software compatibel krijgen met de nieuwe eisen voor toegankelijkheid (zoals vastgelegd in de WCAG 2.1). Dit heeft gevolgen voor o.a. de layout (kleurgebruik, contrasten) en het gebruik (knoppen omzetten naar gesproken tekst, zooming etc.)
  2. We willen al onze producten voorzien van een herkenbaar en fris uiterlijk, zodat je weet dat je met een product uit de JOIN-groep te maken hebt. Daarnaast willen we de overgang van mobiel naar desktop en van ons zaaksysteem naar ons klantcontactsysteem zo naadloos mogelijk maken. We zorgen er dus ook voor dat handelingen en gebruik zoveel mogelijk hetzelfde is voor al onze producten.
  3. we zijn ooit begonnen met JOIN Mobile om ook vanuit dit principe volledige functionaliteit te krijgen in de browser (op jouw laptop of desktop computer). Nu de techniek inmiddels ook zover is wordt het tijd om de vleugels uit te slaan en de stap naar desktop te maken. Alhoewel je hier nog niet veel van gaat zien de komende weken zijn we wel hard bezig. Later dit jaar willen we ook de nieuwe desktop versie van JOIN aan jou presenteren.

Veel leesplezier met onderstaande releasenotes!

David Bronsveld

Product owner

het nieuwe ontwerp voor JOIN Desktop. Met handige functies voor bijv. zoeken, toevoegen en filteren

Een nieuw jasje

Op het eerste oog is er niet heel veel veranderd aan de functionaliteiten die we in JOIN Mobile hebben zitten. De primaire functie is nog altijd het taakbeheer, al hebben we natuurlijk met het nieuwe ontwerp wat slimmigheden toegevoegd om het gebruik nog wat makkelijker voor je te maken. We hebben ook een belangrijke uitbreiding gedaan, namelijk de integratie met JOIN Search. Je kunt nu dus in de JOIN Mobile app bij alle informatie die in JOIN is opgeslagen. Hieronder leg ik uit wat er allemaal gewijzigd is en hoe de nieuwe zoekfunctie werkt.

Inloggen / aanmelden

Het proces voor inloggen is gelijk gebleven in de app. Na het starten van de app (voor de eerste keer) moet je via de QR code in JOIN de verbinding leggen met jouw JOIN omgeving. Vervolgens kun je gewoon inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord dat je ook voor JOIN gebruikt. Maakt jouw organisatie gebruik van centrale login (dat wordt ook wel ADFS genoemd) dan kun je via deze methode (emailadres en wachtwoord) inloggen.

Takenlijst en navigatie

Het startscherm, de takenlijst en de navigatie van de app hebben we op een aantal punten veranderd. Wees niet bang: er is ook veel hetzelfde gebleven:

  • onderin het scherm zit de basisnavigatie. Hier kun je wisselen tussen takenlijst (daar start je altijd), de notificaties (de meldingen die je krijgt als er iets gebeurt in de takenlijst) en het zoeken door alles (JOIN Search, nu standaard onderdeel van JOIN Mobile). Klik op het onderdeel om te wisselen van scherm.
  • rechtsbovenin vind je de "kebab". Klik hierop om naar de instellingen, feedbackfunctie en help te gaan.

Detailschermen zaak / (besluitvormend) document

het afhandelen van taken en andere acties

notificaties en instellingen

JOIN Search

Overig