Releasenotes

Uit JOIN wiki
Doorverwijspagina
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Doorverwijzing naar:

Releasenotes en -schema

Hieronder vind je de links naar de releasenotes en het releaseschema per onderdeel van de JOIN Suite:

JOIN Zaak & Document (Dit bevat JOIN Integraties, JOIN Agenderen, JOIN Besluitvorming, JOIN Zaaktypen en JOIN Mobile)

JOIN Klantcontact

JOIN E-Diensten

Releaseproces?

Backlog

Bij JOIN werken we volgens de scrum-methode. Scrum is een flexibele manier van software ontwikkelen en stelt ons in staat om snel en met hoge kwaliteit software te ontwikkelen en snel op ontwikkelingen in de markt te kunnen inspelen. Dat doen we met een multidisciplinair team van specialisten.

Bij scrum is de ”backlog” heilig. De backlog is een lijst van activiteiten die in volgorde van prioriteit door het team worden opgepakt. Er is dus altijd een overzicht van de functionaliteiten (nieuwe functies, bugs etc.) waar het team aan (gaat) werken. Hoe hoger het item op de backlog staat, hoe sneller het zal worden ontwikkeld. Op deze manier kunnen we dus goed acties plannen, weten klanten sneller wanneer een bepaalde functie beschikbaar komt en kan er ook sneller worden geleverd. Onze collega Saskia heeft een blog geschreven over deze manier van werken.

Testen

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van JOIN. Niet alleen gaat het hier om de stabiliteit van de verschillende functies, maar ook om de snelheid (performance) en om de gebruiksvriendelijkheid. Deze elementen zijn voor ons van groot belang want op deze manier kunnen we de eindgebruiker zo optimaal mogelijk bedienen.

Voordat wij software beschikbaar stellen, wordt deze daarom eerst onderworpen aan een uitgebreide (grotendeels geautomatiseerde) testprocedure. De test wordt op verschillende niveaus uitgevoerd:

  • Door middel van zogenaamde unit-tests wordt ieder afzonderlijk brokje van de software gecontroleerd op de werking.
  • Een regressietest wordt uitgevoerd om de werking van de volledige software te controleren na het doorvoeren van wijzigingen. Zo zorgen we ervoor dat na het introduceren van nieuwe functionaliteit ook de bestaande software het blijft doen.
  • Om ervoor te zorgen dat de applicatie snel en zonder verstoringen blijft werken, wordt een performancetest uitgevoerd. Hierbij simuleren we dat een groot aantal gebruikers diverse handelingen op het systeem uitvoert en dit niet de snelheid van functies in het systeem nadelig beïnvloedt.

Pas wanneer de software op ieder onderdeel van de test 100% scoort, wordt deze vrijgegeven door de testcoördinator. Een vrijgave-advies, waarin details over de uitgevoerde test worden vermeld, is altijd onderdeel van de releasedocumentatie.

Communicatie                                                                                                                     

Wat kunt u verwachten omtrent onze communicatie als er een nieuwe release uitkomt?

Wij informeren u altijd voortijdig. Komt er een nieuwe release aan? Dan heeft u een aantal dagen van tevoren een persoonlijke e-mail ontvangen van één van onze productowners.

In de mailing vertellen zij u:

  • Welke nieuwe functionaliteiten er zijn toegevoegd aan JOIN
  • Welke bugs of foutmeldingen er zijn opgelost
  • Geven zij u tips over het gebruik van JOIN
  • En vind u de links naar de releasenotes, eventueel de installatiehandleiding en de software-updates
  • Wanneer de omgevingen worden bijgewerkt naar de laatste versie (wanneer je in onze cloud werkt)

Releasenotes                                                                                                                              

In de releasenotes vind u een omschrijving van de nieuwste functionaliteiten en welke bugs en tickets er zijn opgelost. Je vindt alle releasenotes van alle producten bij elkaar en ook de releasenotes van toekomstige releases zijn al deels beschikbaar.

De releasenotes kunt u niet alleen in de releasemail vinden die door de product owners wordt verstuurd, maar ook op de wiki (bovenaan deze pagina!)

Vragen over de releasenotes? Dan kunt u die direct stellen aan onze afdeling Customer Support via joinsupport.decos.com.

Forum

Wist u dat we een centrale plek hebben waar u al uw wijzigingsverzoeken kunt indienen? Op het Community Forum, te bereiken viajoinsupport.decos.com, kunt u nieuwe onderwerpen starten, in discussie gaan met onze specialisten en andere klanten en onderwerpen omhoog stemmen. Wijzigingsvoorstellen die door veel klanten als waardevol worden beschouwd maken hierdoor een grotere kans om in de toekomst ontwikkeld te worden en worden dus op onze backlog geplaatst.

In onderstaand filmpje legt Thijs – onze Customer Support Consultant – uit waar u het forum kunt vinden, hoe u een nieuw onderwerp kunt starten of aan een lopende discussie kunt deelnemen:

https://www.youtube.com/watch?v=NjJ5ZzkrbE8&feature=youtu.be

Nog meer vragen over ons releaseproces?                                                                                               

In het geval u nog vragen heeft over ons releaseproces, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Support. Zij staan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kun hen bereiken via https://onsjoinsupport.decos.com of via 088 – 332 67 07.

Wil je als klant betrokken worden bij het testproces, dan kun je hiervoor contact opnemen met de product owner van het betreffende product.