JOIN XML Import service

Uit JOIN wiki
Versie door E.visser (overleg | bijdragen) op 3 jan 2019 om 13:28 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De JOIN XML import service maakt het mogelijk om bestanden en metagegevens op een automatische manier in JOIN Zaak & Document te registreren. Bestanden en metageg...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De JOIN XML import service maakt het mogelijk om bestanden en metagegevens op een automatische manier in JOIN Zaak & Document te registreren.

Bestanden en metagegevens kunnen vanuit een externe bron worden aangeleverd. Een voorbeeld van een dergelijke externe applicatie is een scan-oplossing. De gegevens (XML + bestanden) worden direct ingelezen in JOIN zodra deze op een beschikbare locatie (netwerkschijf of lokale schijf) worden geplaatst. Op basis van configuratie van de XML import service worden deze gegevens automatisch in JOIN in de juiste structuur geïmporteerd.

Decos stelt geen specifieke eisen aan het XML-formaat, ieder willekeurig formaat kan geconfigureerd worden door Decos om de gegevens correct in de juiste velden in JOIN te registreren. Het is wel noodzakelijk dat de velden en waarden die in JOIN geregistreerd moeten worden beschikbaar zijn in de XML en een verwijzing naar het fysieke bestand is opgenomen in de XML. De inhoudelijke kwaliteit en correctheid van de gegevens zijn van belang voor de goede registratie van de aangeleverde gegevens in JOIN.

De vertaalslag van bron-XML naar JOIN zal altijd specifiek worden afgestemd naar de behoefte en de wensen van de klant. De import van gegevens kan eenmalig uitgevoerd worden, of periodiek. Dit hangt af van de specificaties en de frequentie van aanlevering van brongegevens.