JOIN Klantcontact Cloudadmin Inleiding: verschil tussen versies

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 62: Regel 62:
 
== Beveiliging van de CloudAdmin  ==
 
== Beveiliging van de CloudAdmin  ==
  
Het Decos IDP inlog-systeem is zeer veilig. Decos IDP wordt niet alleen door JKC CloudAdmin gebruikt, maar is al langer in gebruik voor Zaaktypen.nl voor Burgerberichten.nl en voor Agenderen.nl Het gecertificeerde inlog-systeem heeft een zogenaamde penetratietest doorstaan. Deze test is uitgevoerd door Novaccent op 15 april 2016.
+
Zowel de cloudadmin beheeromgeving als het algemene Decos IDP inlog-systeem zijn zeer veilig. Decos IDP wordt niet alleen door JKC CloudAdmin gebruikt, maar is al langer in gebruik voor Zaaktypen.nl voor Burgerberichten.nl en voor Agenderen.nl Het gecertificeerde systeem heeft een zogenaamde penetratietest doorstaan. Deze test is uitgevoerd door Tesorion op 27 februari 2019.

Huidige versie van 13 sep 2019 om 10:56

Inhoudsopgave

Achtergrond

Sinds 2017 is er een nieuwe beheeromgeving van JOIN Klantcontact. In 2016 heeft het JKC (Join Klantcontact) teamhard gewerkt aan de bouw van een volledig nieuwe beheeromgeving. Deze nieuwe beheeromgeving noemen we klantcontactbeheer of CloudAdmin en is de opvolger van de oude, op Silverlight gebaseerde, beheeromgeving die toe was aan vervanging. De ondersteuning van Silverlight wordt door Microsoft en alle browsers beëindigd door de opkomst en acceptatie van HTML5 als de nieuwe standaard. De nieuwe beheeromgeving is daarom ook volledig ontwikkeld in HTML5, en gebruikt geen enkele cliënt plug-in meer. De beheeromgeving is opgezet als een Cloud omgeving, wat inhoudt, dat alle instellingen voor de applicatie op één centrale plek worden beheerd. De beheeromgeving zorgt voor de synchronisatie van de instellingen naar de lokaal draaiende JKC omgeving. De instellingen in CloudAdmin worden altijd direct gesynchroniseerd met uw eigen lokale JKC database.

Hosting

De CloudAdmin wordt gehost binnen de Decos Azure omgeving van Microsoft, waarvan het datacenter gevestigd is in Amsterdam.

Welke informatie wordt beheerd in de CloudAdmin?

In de beheeromgeving worden alle instellingen beheerd. Het gaat om opties die aan- of uit gevinkt kunnen worden, maar ook om configuratie instellingen van de gekoppelde bronsystemen zoals bijvoorbeeld de PDC (Producten Catalogus) of het Zaaksysteem.Alle gegevens in CloudAdmin en in de lokale beheeromgeving worden versleuteld opgeslagen. De verbinding tussen de CloudAdmin en de lokale omgeving vindt plaats via een beveiligde (Secure Socket Layer ofwel HTTPS/SSL) verbinding. De volgende gegevens worden in de CloudAdmin beheerd.

  • Gebruikers en Active Directory groep

De Achternaam en Voornaam van medewerkers zijn de enige gegevens die worden opgeslagen. Dit is noodzakelijk om visueel goed de rechten in te kunnen stellen voor gebruikers. Ditzelfde geldt voor de AD groepen.

  • Privilege-sets

De verzameling rechten waarmee bepaald wordt welke handelingen gebruikers kunnen doen in JKC. Deze worden gekoppeld aan de ingelezen AD Groepen en gebruikers

  • Applicatie instellingen

Actieve Integraties, Algemene Instellingen, Sessie Instellingen, Telefoon Instellingen.

  • Integratie instellingen

Instellingen die koppelingen met JKC mogelijk maken.

  • Rapportages instellingen

De configuratie van management rapporten

  • Licentie informatie

Informatie over de licentie en modules

  • E-formulier link

De configuratie van gekoppelde E-formulieren

In CloudAdmin worden nooit (persoons) gegevens opgeslagen van burgers en/of organisaties

Wie heeft er toegang tot de CloudAdmin

Alleen personen met een account voor IDP (Decos Identity Provider) kunnen inloggen. Deze accounts worden door Decos aangeleverd aan de beheerder(s) van JKC. Om support te kunnen leveren, kan het nodig zijn voor het JKC expert team om in te loggen in de klantomgeving. Net zoals dat normaal gesproken plaats vindt via bijvoorbeeld TeamViewer op uw eigen lokaal draaiende server. Als wij moeten inloggen in uw omgeving laten wij dat u per e-mail weten. Bovendien wordt er momenteel een uitbreiding van de audit-trail functionaliteit toegevoegd waarmee zichtbaar wordt wie wanneer welke informatie heeft bekeken, en of gewijzigd binnen de CloudAdmin.

Beveiliging van de CloudAdmin

Zowel de cloudadmin beheeromgeving als het algemene Decos IDP inlog-systeem zijn zeer veilig. Decos IDP wordt niet alleen door JKC CloudAdmin gebruikt, maar is al langer in gebruik voor Zaaktypen.nl voor Burgerberichten.nl en voor Agenderen.nl Het gecertificeerde systeem heeft een zogenaamde penetratietest doorstaan. Deze test is uitgevoerd door Tesorion op 27 februari 2019.