JOIN Agenderen.nl Agenda publiceren: verschil tussen versies

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
k (1 revision imported)

Versie van 25 jan 2018 15:57

Navigatie

Hier vindt u informatie over:


Terug naar JOIN Agenderen Agenda bewerken

Agenda distribueren

De laatste stap om de agenda te delen met externe applicaties (zoals GemeenteOplossingen en iBabs) en JOIN Vergader, maar ook om de volledige agenda als PDF beschikbaar te stellen, is het distribueren van de agenda.

LET OP: u kunt alleen distribueren wanneer u de vergadering van de juiste vergadersoort heeft voorzien.

Agenderen publicerenknop.png

Zodra de agenda gereed is voor distributie drukt u op de groene knop "distribueren". nadat u heeft bevestigd. De volgende stappen worden uitgevoerd:

  • start van het distributieproces
  • distribueren van de agenda-details
  • distribueren van de agendapunten
  • converteren van de bestanden naar PDF (als niet mogelijk, dan het originele bestand)
  • beschikbaar stellen van de gegevens op het distributieplatform (Odata)
  • informeren van externe systemen dat de agenda gedistribueerd is en kan worden gedownload

Agenderen publicatievoortgang.png

Agenda als concept distribueren

Het komt veel voor dat een agenda in verschillende iteraties wordt gedistribueerd naar het vergadersysteem (bijvoorbeeld iBabs, GemeenteOplossingen en JOIN Vergader). Als de agenda nog niet definitief is, maar wel beschikbaar, wordt de agenda gemarkeerd als "concept". U kunt dit aangeven in het distributiescherm van de agenda.

Agendadistribuerenalsconcept.png

Agenda-PDF (bundel)

Agenderen agendapdf.png

Zodra het distributieproces succesvol is afgerond, is van de gehele agenda (agenda, agendapunten en documenten) een samengevoegd PDF-bestand gemaakt. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met vertrouwelijkheden: vertrouwelijke agendapunten en bestanden zijn niet opgenomen in de PDF. Dit PDF-bestand kan op meerdere manieren worden gedownload en (her)gebruikt:

  • vanuit JOIN Agenderen: rechtsboven vindt u de knop "toon PDF". Als u hier op klikt, kunt u de PDF downloaden en bent u vrij deze te distribueren.
  • vanuit JOIN Zaak & Document: de PDF wordt gekoppeld aan een documentregistratie en gekoppeld aan het gedistribueerde vergaderdossier
  • in JOIN Vergader: rechtsboven in de agenda vindt u een standaard "deel-knop" waarmee u de PDF kunt openen en delen.

Bestand:VergaderAPP PDFdelen.png

Agenda (opnieuw) bewerken

Wanneer u de agenda toch nog wilt bewerken en opnieuw wilt distribueren, klikt u op de knop "bewerken". Na bevestiging wordt de agenda weer heropend en kunt u uw wijzigingen doorvoeren (bijvoorbeeld nagekomen stukken etc.). De vergadering blijft nog wel beschikbaar in de JOIN Vergader en bij externe systemen. In JOIN Vergader wordt daarnaast aangegeven dat de vergadering in bewerking is.

Agenderen agendabewerkenknop.png

Agenda intrekken

Wilt u dat de agenda in zijn geheel wordt ingetrokken van het externe systeem, dan doet u dit door de vergadering bij bewerking ook terug te trekken. In het bevestigingsscherm kiest u voor "trek deze vergadering in".

Agenderen intrekken.png

Verder naar JOIN Agenderen JOIN Vergader