JOIN Admin Ontdubbelen: verschil tussen versies

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(+ Links)
 
Regel 1: Regel 1:
 +
Terug naar [[JOIN Admin Opties]]
 +
 
=Ontdubbelen=
 
=Ontdubbelen=
  
Regel 28: Regel 30:
 
   
 
   
 
[[File:Contactpersoon_Behouden.png]]
 
[[File:Contactpersoon_Behouden.png]]
 +
 +
Verder naar [[JOIN Admin Overzichtenbeheer]]

Huidige versie van 9 mei 2018 om 17:40

Terug naar JOIN Admin Opties

Ontdubbelen

Als u werkt met adresgegevens en contactpersonen, is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt en bijwerkt. Daarom kunt u in Decos Admin adressen en contactpersonen die vaker dan 1 x zijn ingevoerd, ontdubbelen. Kies in de Navigatie van Decos Admin Applicatiebeheer -> Ontdubbelen. In het Center verschijnt een wizard die de stappen aangeeft die doorlopen moeten worden.

  • Stap 1. Selecteer boek

Selecteer het boek waar de dubbele registraties in staan. U heeft de keuze uit Adresboeken en Contactpersonenboek. In ons voorbeeld kiezen wij voor adresboeken.

  • Stap 2. Selecteer registraties om te ontdubbelen.

Nadat u bij stap 1 een boek heeft gekozen, krijgt u hier de inhoud van het door u gekozen boek te zien. Beschikt u over veel registraties in het betreffende boek, dan kunt u eerst via de filterbalk de juiste adressen kiezen. Daarna plaatst u een vinkje voor de adressen die u wilt ontdubbelen. Klik dan op OK.

Ontdubbelen.png

  • Stap 3. Selecteer adres om te behouden.

Plaats een vinkje voor de registratie die u wilt behouden. Alle andere registraties in de lijst worden met deze registratie samengevoegd. Ook gekoppelde documenten worden samengevoegd met deze registratie. Klik op Adressen ontdubbelen.

Ontdubbelen2.png

U krijgt nu een status bericht dat weergeeft dat de actie succesvol is uitgevoerd.

  • Stap 4.Selecteer contactpersoon om te behouden.

Kies eerst de contactpersonen die u wilt samenvoegen door deze aan te vinken. Er verschijnt dan een dropdown lijst waarmee u de contactpersoon kunt kiezen die u wilt houden. Als u uw keuze heeft gemaakt, klik dan op Contactpersonen ontdubbelen om de actie te voltooien.

Selecteer Ontdubbelen.png

Het is ook mogelijk om alleen contactpersonen te ontdubbelen die aan eenzelfde adres gekoppeld zijn. Bij stap 1 selecteert u dan een Contactpersoonboek. Bij stap 2 kunt u via de filterbalk de persoon selecteren die u wilt ontdubbelen. Vink deze aan en klik op OK:

Bij stap 3 plaatst u een vinkje voor de registratie die u wilt behouden. Alle registraties in de lijst wordt dan samengevoegd naar deze ene registratie. Klik daarna op Contactpersonen ontdubbelen.

Contactpersoon Behouden.png

Verder naar JOIN Admin Overzichtenbeheer