Decos KCS Product En Dienst: verschil tussen versies

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (1 revision imported)
 
(geen verschil)

Huidige versie van 25 jan 2018 om 15:57

 Kiest u in het snelkeuzemenu voor Producten en diensten, dan wordt de gekoppelde Producten & Diensten Catalogus (PDC) geopend, waarin de beschikbare producten en diensten beschreven worden. Om een van de onderdelen uit de PDC te raadplegen, neemt u de volgende stappen:

  • Kies in het snelkeuzemenu de ingang Producten en diensten;
  • In het zoekscherm dat verschijnt vult u een zoekterm in. Druk op Enter of klik op Akkoord om de zoekopdracht uit te voeren.

Linksonder het zoekscherm ziet u een overzicht van de producten en diensten waar u het meest naar gezocht heeft in het KCS.
Wilt u een overzicht van de producten en diensten die door uw afdeling het meest gezocht zijn, klik dan in het witte vlak naast uw persoonlijke favorieten. Voor een afdeling Burgerzaken van een gemeente krijgt u andere zaken op uw scherm dan bij de afdeling die vergunningen verleent.
En aan de rechterzijde kunt u (door in het witte vlak rechts onder te klikken) kiezen voor de historisch populaire producten en diensten. Het systeem houdt bij welke producten en diensten in een bepaalde tijd van het jaar veel gezocht worden. Zo zal er vlak voor de zomer een piek aan vragen over paspoorten zijn en in een volgend jaar geeft het KCS in dezelfde periode dit onderwerp als historisch populair weer.

Hoort bij het betreffende Product dat u zoekt een e-Formulier, dan beschikt u niet alleen over de knop Lees meer… maar ook over een knop e-Formulier. Klik hierop en vervolgens verschijnt een scherm waarin u gegevens kunt invullen voor de klant. Hierdoor kan de actie sneller behandeld worden.

Door op het vergrootglas achter de velden te klikken kunt u gegevens selecteren die in een veld ingevuld dienen te worden. Klik op Opslaan om het e-Formulier vast te leggen. Om te annuleren klikt u op Sluiten.

Heeft u in het zoekscherm gekozen voor Lees meer… bij het Product of Dienst van uw keuze, dan wordt het antwoord als volgt gepresenteerd.

In de basiskolom verschijnen de gegevens die bij het geselecteerde product horen. Ook krijgt u de beschikking over een uitgebreide omschrijving. Boven de omschrijving vindt u een aantal functieknoppen:

Bestand:Inzoomen.png Inzoomen op de tekst
Bestand:Uitzoomen.png Uitzoomen op de tekst
Image:Volledig_Scherm.png Opent de tekst in een volledig scherm
Image:Ander_Scherm.png Ga naar het volgende / vorige scherm

Wordt in de basiskolom de beschrijving weergegeven die een antwoord geeft op de vraag van de klant, dan heeft u een aantal opties. Klik hiervoor aan de bovenkant van de basiskolom op de pijl en er verschijnt een keuzemenu:
Image:Keuzemenu_ProductenDiensten.png

Aantekening toevoegen

Met deze optie krijgt u een scherm waarin u naar keuze tekst kunt invoeren.

Image:Aantekening_Toevoegen.png

In het rechter gedeelte van dit scherm kunt u een taak aanmaken voor een collega. Plaats een vinkje voor Taak aanmaken. Klik op het vergrootglas achter het veld Behandelaar en vervolgens kunt u de naam van een collega selecteren voor wie deze taak bestemd is. Indien van toepassing kunt u een einddatum aan de aantekening meegeven. Ook heeft u de mogelijkheid om een notificatiebericht te sturen naar uw afdeling of naar uzelf. Kiest u ervoor om een Notificatiebericht te versturen, dan krijgt de persoon/afdeling die u geselecteerd heeft bij het opstarten van het KCS dit bericht op het scherm.
Om de aantekening vast te leggen klikt u op Opslaan.

Verbeterpunt melden

Komt u in het KCS iets tegen dat niet correct is, dan kunt u het via de optie Verbeterpunt melden doorgeven. Kies deze optie en voer het verbeterpunt in. Veelal zal uw applicatiebeheerder ingesteld hebben welke collega inhoudelijk verantwoordelijk is voor dit deel van het KCS en de naam van de betreffende collega is automatisch geselecteerd. Is dit niet ingesteld, dan klikt u op het vergrootglas achter het veld Stuur naar. Selecteer dan de juiste collega en druk op Opslaan om het verbeterpunt te melden.

Zaak toevoegen

Kiest u in het keuzemenu voor Zaak toevoegen, dan kunt u een nieuwe zaak aanmaken in het gekoppelde zaaksysteem. Het onderwerpsveld is vrij in te vullen, voor de velden Soort relatie – Selecteer uit – Naam persoon / organisatie – Vertegenwoordiger kunt u met behulp van een uitrolpijltje verschillende waarden selecteren. U kunt verder een product of een zaaktype kiezen waarbij u een vinkje plaats voor het veld van uw keuze en vervolgens op het vergrootglas achter het veld klikt om het gewenste gegeven te koppelen. Tot slot kunt u een vinkje plaatsen voor het veld Open in bron na aanmaken waardoor na het opslaan direct de nieuwe zaak in het zaaksysteem geopend wordt.

Image:Zaak_Toevoegen.png

Koppel

Kiest u in het keuzemenu voor Koppel, dan heeft u de mogelijkheid om de gekozen Producten & diensten te koppelen aan een registratie in een andere bron van het KCS.

Bestand:Koppel.png

Met behulp van het uitrolpijltje selecteert u de bron waar u de informatie aan wilt koppelen. Door vervolgens op het vergrootglas te klikken, kunt u in die bron de juiste registratie zoeken waaraan u wilt koppelen. Door op Opslaan te klikken wordt de koppeling vastgelegd.

Ontkoppel

Zijn er koppelingen tot stand gebracht die niet langer van toepassing zijn, dan kiest u in het keuzemenu voor Ontkoppel. U krijgt dan een overzicht van alle bestaande koppelingen en door vinkjes voor een koppeling te verwijderen wordt deze ongedaan gemaakt.

Toevoegen aan verzendmandje

Klikt u op deze optie, dan wordt de gekozen product & dienst toegevoegd aan uw verzendmandje. U kunt dan op een later tijdstip de gegevens van dit product als e-mail versturen of printen. In een volgend hoofdstuk van deze handleiding wordt dit nader beschreven.

Favoriet maken

Door in het keuzemenu te klikken op Favoriet maken, wordt de gekozen product & dienst toe-gevoegd aan uw persoonlijke favorieten. Zodra u in het Decos KCS gaat zoeken naar een Product & dienst, dan worden in het zoekscherm uw persoonlijk favorieten weergegeven. Behoort deze niet langer tot uw favorieten, dan kan de keuze ongedaan gemaakt worden door in het keuzemenu te klikken op Favoriet verwijderen.

Ander product of dienst?

Blijkt hetgeen u gevonden heeft niet te voldoen aan de vraag van de klant, kies dan opnieuw voor Producten en diensten. Had u echter bij uw eerste zoekopdracht meerdere omschrijvingen gevonden die voldeden aan uw zoekopdracht, dan kunt u ook met de muis op de broodkruimels gaan staan. Onder deze broodkruimels verschijnen de overige omschrijvingen die u gevonden had.

Image:Ander_ProductDienst.png

Door op een van deze omschrijvingen te klikken krijgt u in de basiskolom de beschrijving van het betreffende onderwerp.