Beeindiging ondersteuning Internet Exporer 11

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vanaf 1 juli 2020 worden de producten van JOIN niet meer ondersteund bij gebruik van Internet Explorer 11. Hieronder vind je de meest gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden:

Geldt dit voor alle producten van JOIN/Decos?

De ondersteuning geldt voor bijna alle producten van Decos, met uitzondering van de Fixi website voor burgers en de webformulieren van JOIN Burgerberichten.


Kunnen wij JOIN nog gebruiken op IE11 na 1 juli?

Het is nog wel mogelijk om JOIN te gebruiken na 1 juli. Het stoppen van de ondersteuning betekend echter wel dat vragen/problemen die specifiek te maken hebben met IE11 niet meer zullen worden opgelost. Wij raden dan ook sterk aan om over te stappen naar een andere browser.

Welke browsers kan ik na 1 juli gebruiken?

Je kunt gebruik maken van Edge, Firefox en Chrome. We bieden volledige ondersteuning voor deze browsers.

Waar kunnen wij een handleiding vinden voor de overstap naar een andere browser (vb. Edge of Chrome)?

Momenteel hebben wij geen handleiding beschikbaar voor de overstap naar andere browsers. Voor zover bekend zijn er geen grote aanpassingen nodig, maar adviseren we wel om goed te testen.

Heeft dit impact op andere browsers?

Het stopzetten van de ondersteuning van IE11 heeft verder geen gevolgen voor het gebruik van andere browsers. Na 1 juli ondersteunen wij de volgende browsers: Microsoft Edge, Google Chrome en Mozilla Firefox.


Waarom stopt Decos met het ondersteunen van Internet Explorer 11?

Microsoft (leverancier van Internet Explorer) heeft in 2015 aangekondigd dat versie 11 de laatste versie van Internet Explorer zal zijn en heeft tegelijkertijd de Edge-browser als opvolger gelanceerd. Microsoft voert sindsdien nog wel belangrijke beveiligingsupdates door, maar ontwikkelt verder niet meer actief aan de browser. Om deze reden adviseert ook Microsoft om een andere browser dan Internet Explorer te gebruiken. Het wordt daarmee steeds lastiger voor Decos om onze applicaties goed te laten werken in deze browser. Daarom stoppen wij per 1 juli 2020 met de ondersteuning van Internet Explorer 11.

Kunnen wij nog gebruik maken van Single Sign On?

Een belangrijke functie die verbonden is aan Internet Explorer is Single Sign On. Helaas wordt dit niet door andere browsers (Edge, Firefox en Chrome) ondersteund. Om eenmalig inloggen toch te blijven gebruiken in combinatie met een van de andere browsers, bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van de ADFS-module van JOIN. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Het lukt ons wel om in te loggen met SSO in Chrome, hoe kan dat?

Wellicht dat het toch lukt om via een omweg SSO in Chrome of in een andere browser te gebruiken, maar dit is niet officieel geaccepteerd en ook niet veilig. SSO voor Chrome en Edge wordt niet officieel ondersteund, de risico's zijn voor iegen rekening. Als je als klant echt garantie wilt kan je het beste voor het door ons aanbevolen ADFS kiezen. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.


ADFS: Wij beschikken al over een ADFS-server, wat nu?

Om van ADFS gebruik te kunnen maken in combinatie met de JOIN producten is het aanschaffen van de JOIN-ADFS module noodzakelijk. Je kunt hiervoor het beste even contact opnemen met jouw accountmanager. Je schaft de module gelijk aan voor alle JOIN-producten die momenteel ADFS ondersteuning bieden: JOIN Zaak & Document, JOIN Klantcontact, JOIN Zaaktypen, JOIN Agenderen, JOIN Burgerberichten en FIXI.