Zaaktypen.nl Integratielaag

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inleiding

Decos biedt een gecombineerd zaaksysteem-DMS/RMA aan: JOIN Zaak & Document. Voor de functionele inrichting van het deel met betrekking tot zaakbeheer (inclusief het documentmanagement en het recordmanagement voor het zaakgerichte deel van de informatievoorziening) speelt JOIN Zaaktypen een allesbepalende rol.

JOIN Zaaktypen is met JOIN Zaak & Document verbonden door middel van een functioneel rijke en technisch geavanceerde integratielaag, de ZTC-integratie.

Deze integratiesoftware creëert de schermen, objecten, itemprofielen, tabellen, checklists, workflows, zet autorisaties etc. De configuratie van het zaaksysteem wordt daarmee zero coding overgenomen door enkel de zaaktypeconfiguratie. (handmatig) functioneel beheer van JOIN Zaak & Document beperkt zich daarmee tot andere domeinen, zoals relatie- en huisstijlbeheer. Na de opname in Decos is het zaaksysteem dus in functionele zin geconfigureerd op grond van de ZTC. Wijzigingen in het functioneel gedrag van zaaktypen binnen Decos kunnen worden doorgevoerd door de ZTC te wijzigen. Eenmalig vastleggen van zaaktypen heeft hiermee een nieuwe dimensie geopend.

Dit document beschrijft de volledige functionele inrichting van JOIN Zaak & Document, dat volledig is gebaseerd op de zaaktypeconfiguratie(s) in JOIN Zaaktypen.

U dient er als beheerder rekening mee te houden dat u slechts beperkt handmatige wijzigingen kunt aanbrengen in de configuratie. Dit wordt expliciet per onderdeel aangegeven. Het verwijderen van objecten is niet toegestaan. Gebeurt dit toch, dan zijn wij genoodzaakt de kosten van herstelwerkzaamheden bij u in rekening te brengen. Neemt u bij vragen contact op met een van onze experts zaakgericht werken en/of de afdeling Customer Support.

[null 1      Zakenmagazijn]

[null 1.1.  Dossiercollectie “zaken”]

Bij de eerste synchronisatie vanuit JOIN Zaaktypen (het eerste zaaktype wordt beschikbaar gesteld voor gebruik in het zaaksysteem) wordt het zakenmagazijn aangemaakt. Dit magazijn is een dossiercollectie met de naam “zaken”.

De dossiercollectie “zaken” wordt de hoofdcollectie van een hiërarchische collectie. Dit houdt in dat onder deze hoofdcollectie alle zaaktype-collecties worden gehangen. De zaakgegevens zullen dan per zaaktype bestaan uit een vaste set gegevens (die altijd worden vastgelegd bij de zaak) en een variabele set gegevens (die afhankelijk zijn van de zaaktypeconfiguratie).

Ztc 1.png

Het zakenmagazijn heeft de volgende standaard instellingen (in JOIN Admin):

Instelling Waarde
­­­­­­Naam Zaken
Soort object (type) Dossiers
Itemprofiel (metadataschema) Zaken itemprofiel