Zaaktypen.nl Inleiding

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
JOIN Zaaktypen
ZT.NL
Zaaktypennl.png
Product
Releasenotes Releasenotes
Klanten
Zaaktypen.png
Klantlijst Klanten
Klantforum Forum
Contact
Productowner David Bronsveld
Support 088-3326707
Cloud
Hosting Azure
Locatie NL / EU
Whitepaper Whitepaper
Security Security guidelines
Decos
NEN-ISO 27001 Certificaat
Service Level Agreement SLA
Verwerkingsovereenkomst Model


Handleiding

Introductie

Decos heeft het volledig op cloud gebaseerde JOIN Zaaktypen ontwikkeld dat zich richt op het eenvoudig, snel en volledig vastleggen van zaaktypen. JOIN Zaaktypen sluit hierbij aan op de standaard die onlangs is gepubliceerd door KING: Gemma ZTC 2.0. Dit uitgebreide informatiemodel is ook prima toepasbaar binnen andere overheids-domeinen zoals waterschappen en veiligheidsregio’s. Heeft u moeite met het beheren van uw zaaktypen en het inrichten van uw zaaksysteem? Met JOIN Zaaktypen introduceert Decos de oplossing voor deze problemen. Niet alleen stelt JOIN Zaaktypen u in staat om op een eenvoudige wijze uw zaaktypen te configureren en te beheren, ook neemt JOIN Zaaktypen het beheer van JOIN Zaak & Document volledig over. Het zaaktype creëert namelijk alle registratie- en behandelschermen, zonder tussenkomst van een functioneel beheerder. Met JOIN Zaaktypen implementeert u met lage kosten en in korte tijd een zaaksysteem dat organisatie-breed kan worden ingezet. U bent dus verzekerd van een snelle implementatie!

Zaaktypen login.png


Relatie met zaaksysteem (JOIN Zaak & Document) 

JOIN Zaaktypen is naadloos geïntegreerd met het zaaksysteem van Decos. Door het geconfigureerde zaaktype te publiceren, komt deze beschikbaar in het zaaksysteem. Op basis van het zaaktype worden, zonder tussenkomst van een functioneel beheerder, alle onderdelen van het zaaksysteem automatisch bijgewerkt. Denk hierbij aan de zaakcollectie, de invoerschermen, documenten, behandelproces en toegangsrechten. Het functioneel beheer van het zaaksysteem beperkt zich tot het beheren van de gebruikers, sjablonen en rapportages. Voor al het overige is het beheren van de zaaktypecatalogus voldoende. De volledige beschrijving van de integratielaag met JOIN Zaak & Document vind je hier.


Cloud applicatie

Steeds meer applicaties zijn gebaseerd op cloud-technologie, maar wat betekent dat nu voor u als gebruiker van JOIN Zaaktypen? Allereerst dat u overal en altijd toegang heeft tot zaaktypen.nl! Zaaktypen.nl maakt gebruik van de technologie van Microsoft Azure. Samen met de Cloud-diensten van Google en Amazon staat Azure bekend om zijn betrouwbaarheid en hoogwaardige kwaliteit. Het (technisch) beheer van zaaktypen.nl wordt centraal geregeld, waardoor u uw tijd kunt besteden aan het beheer van uw zaaktypen. Iedere klant van JOIN Zaaktypen maakt gebruik van dezelfde website. Hierdoor bent u er van verzekerd dat u altijd de meest recente (en betrouwbare) versie van de software gebruikt en u eenvoudig informatie kunt delen met andere gebruikers van JOIN Zaaktypen. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat uw informatie goed is beveiligd. U bepaalt zelf welke informatie over zaaktypen u wilt delen en welke informatie niet. U kunt er zeker van zijn dat uw data nooit zonder uw toestemming beschikbaar wordt gesteld aan andere gebruikers.


Informatiemodel

JOIN Zaaktypen is gebaseerd op het informatiemodel ZTC 2.1,dat begin 2013 door KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten) is uitgebracht. ZTC staat voor “zaaktypecatalogus” en is simpelweg bedoeld als instrument om de behandeling van zaken (in het zaaksysteem) te beschrijven. Het is dus eigenlijk een model waar organisaties hun procesbeschrijvingen (als zaaktypen) kunnen vastleggen. ZTC 2.1 is een informatiemodel, waar alle onderdelen (ook wel objecten en attributen genoemd) van een zaaktype zijn opgenomen, zoals termijnen, documenten en besluiten. Maar ook worden bij een zaaktype de stappen van het behandelproces (statussen) en de uitkomsten ervan (de resultaten) geregistreerd. Naast het informatiemodel van ZTC 2.1 maakt zaaktypen.nl gebruik van een aanvulling op dit informatiemodel. Zo wordt een zaaktype in zaaktypen.nl aangevuld met autorisaties (toegangsrechten) voor het zaaksysteem (welke gebruikersgroepen mogen zaken aanmaken, bewerken, verwijderen, etc.)

  • Informatiemodel KING ZTC 2.1 [1]

Door naar Zaaktypen.nl Aanmelden