Zaaktypen.nl Delen zaaktypen

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Terug naar Zaaktypen.nl Inleiding

Delen zaaktype

Graag willen wij stimuleren dat klanten van JOIN Zaaktypen hun zaaktypen met elkaar delen. Dit zorgt ervoor dat we niet allemaal het wiel opnieuw uitvinden en kunnen samenwerken. Zaaktypen uit uw lijst kunnen gedeeld worden en u kunt gebruik maken van gedeelde zaaktypen om uw lijst uit te breiden. Bij het delen wordt een kopie gemaakt van het betreffende zaaktype. Alle gegevens worden hierbij overgenomen, behalve organisatie specifieke gegevens. Dit zijn bijvoorbeeld Verantwoordelijke, Behandelende rol en Autorisaties.

Publiek beschikbaar.png

Importeren zaaktype

Wanneer u een zaaktype uit de gedeelde lijst importeert wordt hier een kopie van gemaakt voor uw omgeving. Alle gegevens worden overgenomen zoals de opsteller dit heeft ingevoerd, behalve de organisatie specifieke onderdelen, zoals Verantwoordelijke, Behandelende rol en Autorisaties. Deze zal u moeten aanvullen. Om een zaaktype uit de gedeelde lijst te importeren volgt u de volgende stappen:

  • Klik op de witte pijl rechts van Nieuw zaaktype om het menu uit te klappen
  • Kies voor Importeer gedeeld zaaktype

Importeer zaaktype.png

  • U kunt in de lijst zoeken op Naam van het zaaktype of naam van de organisatie die het zaaktype heeft gepubliceerd. Hierbij ziet u ook de versie(s) van het zaaktype die voor u beschikbaar zijn gesteld.
  • Klik op de Naam van het zaaktype om dit in te zien, u krijgt nu een overzicht van de gegevens die hierbij zijn geconfigureerd
  • Klik op TERUG om weer in de lijst te komen
  • Selecteer het gewenste zaaktype door op de witregel te klikken. Hierdoor wordt de regel blauw

Selecteren gedeeld zaaktype.png

  • Klik rechtsonder op OK om dit zaaktype te importeren naar uw omgeving

Delen uitschakelen voor zaaktype

Uw zaaktypen worden automatisch gedeeld met andere Zaaktypen.nl klanten bij publicatie. U kunt dit wel uitschakelen wanneer dit ongewenst is. Bijvoorbeeld wanneer het nog een test betreft of zeer gevoelig zaaktype is. Dit kan in een latere versie altijd weer ingeschakeld worden. Per zaaktype kunt u aangeven of dit zaaktype 'Publiek beschikbaar na publicatie' is. Standaard staat dit vinkveld aangevinkt.

Verder naar JOIN eFormulieren