Wijzigingen

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
259 bytes toegevoegd ,  18 mrt 2019 22:37
Er zijn meerdere zoekcombinaties mogelijk in de zoekbox:
'''Zoeken op een enkel woord of een deel van een woord:''' hiermee worden resultaten getoond die voldoen aan dit woord, maar ook resultaten waar de zoekopdracht onderdeel is van een ander woord. Zoek je op fiets, dan tonen we resultaten met ''fiets'', ''loopfiets'', ''fietsbel'' of ''gefietst''. Als je op een deel van een woord zoekt, bijvoorbeeld ''fie'' dan moet je er wel op letten dat het zoekwoord niet kleiner is dan 3 karakters. Afhankelijk van de instellingen in de zoekmachine (controleer bij je applicatiebeheerder wat de zogenaamde "ngram" instellingen zijn) kun je op delen van woorden zoeken tussen minimaal 3 en maximaal 20 karakters. Zie ook het onderdeel "config editor" onderin deze pagina.
'''Zoeken op meerdere woorden''': je kunt ook op meerdere woorden zoeken. Bijvoorbeeld ''JOIN Search''. Het resultaat van deze zoekopdracht zijn alle registraties waar in een van de velden (bijvoorbeeld omschrijving of de inhoud van een PDF-bestand) deze combinatie van woorden wordt gevonden. We tonen ook resultaat waar bijvoorbeeld ''JOIN introduceert Search'' of ''Search JOIN'' staat. Beide woorden komen namelijk, de volgorde of positie in het betreffende veld heeft hier geen beperkende invloed op.
===filteropties===
Onderstaand worden alle operatoren getoond die u kunt gebruiken in het filteren in de lijsten (boeken). Hiermee kunt u vergelijkingen uitvoeren, datumbereik instellen etc. Voor meer informatie of hulp kunt u altijd contact opnemen met de JOIN specialist van uw organisatie: . Er zijn een aantal kleine verschillen tussen JOIN Search en het oude zoeken in de database. De verschillen worden hieronder weergegeven.
{| class="wikitable"
|-
<nowiki>**</nowiki>Exact zoeken met JOIN Search werkt zonder het = teken. In het database zoeken met het = teken. Deze functie kan overigens ook worden gebruikt in het fulltext zoeken.<br>
U kunt ook nog complexere zoekopdrachten geven door AND en OR te combineren. Houd er wel rekening mee dat AND voorrang heeft op OR.<br>De zoekopdracht "Paul AND Veger OR HendriksTaalman" wordt uitgevoerd als "(Paul AND Veger) OR HendriksTaalman" en dus naar resultaten waar Hendriks Taalman in voorkomt, of zowel Paul als Veger.
===geavanceerd zoeken===
[[Afbeelding:geavanceerdzoeken.png]]
 
Geavanceerd zoeken werkt nog niet in combinatie met JOIN Search.
==zoeken in zaken==

Navigatiemenu