JOIN Klantcontact Cloudadmin Gebruikersgroepen

Uit JOIN wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Image:gebruikersgroep.png 

Gebruikersgroep

Nadat u Privilegesets heeft aangemaakt, koppelt u gebruikersgroepen aan deze sets. Klik in het scherm voor applicatiebeheer op de knop Gebruikersgroepen.

Een gebruikersgroep bundelt individuele gebruikers tot een groep gebruikers die dezelfde privileges hebben. Hiermee versnelt en vergemakkelijkt u het toekennen van privileges en wordt het beheer eenvoudiger.

Let op: gebruikersgroepen hoeft u niet aan te maken, deze worden automatisch gebaseerd op de Active Directory van uw organisatie.

Het scherm Gebruikersgroepen bestaat uit drie stappen:

1) Selecteer eerst de juiste gebruikersgroep die u wilt koppelen. Tip gebruik de Zoekbox rechstbovenin om sneller je Groep te vinden.

2) Wanneer men de gebruikersgroep geselecteerd heeft kunt men rechtsboven in kiezen voor Wijzig Priviliges om het juiste Priviliges toe te kennen. 'Ook kunt u een standaard Mailbox toekennen als u EWS als mailbox gebruikt.

Image:gebruikersoverzicht.png


Plaats een vinkje voor de gewenste set en klik op Opslaan. U krijgt de melding dat de privilegeset succesvol is opgeslagen. Image:toewijzenprivileges.png.

Wilt u echter voor de betreffende gebruikersgroep een privilegeset koppelen die iets afwijkt van de beschikbare sets, dan is dat eenvoudig te realiseren:

  • Koppel een bestaande privilegeset zoals hierboven beschreven is.
  • Plaats daarna vinkjes bij de privileges die u voor deze specifieke groep wilt wijzigen.
  • Klik op Opslaan

Op deze manier past u de privileges voor alleen deze gebruikersgroep aan en de standaard privilegeset blijft ongewijzigd.