JOIN Agenderen Agenda aanmaken

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Navigatie

Hier vindt u informatie over:

Terug naar Agenderen.nl Aanmelden

Vergaderdossier JOIN

Het aanmaken van de agenda begint altijd in JOIN Zaak & Document. Hier maakt u namelijk een vergaderdossier aan en koppelt u de documenten die u wilt gebruiken voor het opmaken van de agenda. Wanneer u hier klaar mee bent, klikt u op de button "agenderen.nl" om de agenda op te maken in JOIN Agenderen.

klik op de knop om naar Agenderen te gaan!

Sjabloonselectie

Nadat u bent aangemeld in JOIN Agenderen heeft u de mogelijkheid om een sjabloon te selecteren. U kunt voor iedere vergadersoort (college, dagelijks bestuur, MT, raad etc.) een sjabloon aanmaken waarin u de nummering bepaalt (hoofd- en subnummers, A,B,C 1,2,3 of I,II,III) en bijvoorbeeld opening en sluiting kunt opnemen. Wanneer er nog geen sjablonen aanwezig zijn, kunt u er allereerst een aanmaken via de knop "nieuw agendasjabloon" of via het menu "vergadersjablonen". Dit menu vindt u achter het tandwiel.

kies een bestaand agendasjabloon
kies een agendasjabloon

Zodra u het sjabloon heeft geselecteerd, klikt u op "Maak agenda" om verder te gaan met het aanmaken van de agenda. Nu u de agenda heeft aangemaakt kunt u deze opmaken door agendapunten en documenten toe te voegen, te wijzigen en te verplaatsen.

Nieuw agendasjabloon toevoegen

Heeft u nog geen agendasjablonen of wilt u een nieuw sjabloon toevoegen, klik dan op de knop "nieuw agendasjabloon". Automatisch wordt een nieuw sjabloon aangemaakt.

nieuw agendasjabloon maken

In het sjabloonscherm klikt u op het pennetje naast de titel van het sjabloon om de titel, vertrouwelijkheid en nummering van het sjabloon aan te passen.

eigenschappen agendasjabloon bewerken

Middels de functie "agendapunt toevoegen" (links onder in het scherm) voegt u vervolgens de agendapunten toe. Ieder agendapunt kunt u vervolgens weer bewerken (naam, vertrouwelijkheid etc.). Wanneer u over een agendapunt heen gaat met de muis en de linkermuisknop vasthoudt, kunt u de agendapunten opnieuw sorteren. Het icoontje wordt dan getoond zoals in onderstaande afbeelding. Een agendapunt kunt u bewerken door op het potloodje te klikken, een agendapunt verwijdert u door op het prullenbakje te klikken.

agendasjablonen opmaken

NB: agendasjablonen kunnen ook worden beheerd vanuit het beheermenu. U komt hier (als beheerder) via het tandwiel rechts bovenin het scherm.

menu agendasjablonen

Verder naar Agenderen.nl Agenda bewerken