JOIN Admin Inloggen

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Terug naar: JOIN Admin Introductie

Inloggen JOIN Admin

Bij het opstarten van JOIN Admin moet u zich aanmelden met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggenjoinadmin.png

Aanmelden

1. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

2. Klik vervolgens op Aanmelden of druk op de toets Enter. U komt in het hoofdvenster van JOIN Admin.

3. Indien gewenst kunt u een vinkje plaatsen voor ‘Gegevens onthouden’. Wilt u JOIN Admin een volgende keer gebruiken, dan krijgt u bij het invoeren van de eerste letters van uw gebruikersnaam een uitrollijstje. Via de pijltjes op het toetsenbord kiest u dan de juiste gebruikersnaam en druk op Enter.

Let op: JOIN Admin kan een foutmelding geven: Ongeldige gebruikersnaam of wachtwoord. Controleer dan uw gebruikersnaam of typ uw wachtwoord opnieuw. Let erop dat de toets Caps Lock niet aan staat. Bij het wachtwoord is het gebruik van hoofd- of kleine letters van belang.

Opbouw applicatie

Aan de linkerkant van JOIN Admin wordt de Navigatie weergegeven. Hierin treft u de hoofdmappen van de applicatie aan. Daarnaast bevindt zich het Center; dit is het gedeelte van de applicatie waar u de functies aantreft die u nodig heeft om in de applicatie te werken. In de Navigatie selecteert u de juiste taak en de verschillende opties. Vanuit het Center worden de overige handelingen verricht.

Opbouwadmin.png

De Navigatie

In JOIN Admin ziet u aan de linkerkant de Navigatie. Dit is het vertrekpunt voor alle handelingen in de applicatie. De Navigatie bestaat uit mappen. Elke map bevat submappen die u kunt bekijken door erop te klikken. De inhoud wordt dan in het Center weergegeven. Rechtsboven de Navigatie staat een pijltje-knop. Door op deze knop te klikken kunt u de Navigatie zichtbaar maken of tijdelijk verbergen.

Verberg boomstructuur.png

Het Center

Zodra u in de Navigatie een submap aanklikt, verschijnt in het Center een gedetailleerde weergave van de betreffende submap. De meeste werkzaamheden in JOIN Admin worden in het Center gedaan. U kunt overigens zodra u zich heeft aangemeld in de applicatie ook in het Center op een van de hyperlinks of snelkoppelingen klikken om direct naar de juiste plaats in de applicatie te gaan.

Iconen en knoppenbalk

Rechtsboven het Center worden taallogo’s (de ‘landenvlaggetjes’) weergegeven. Door op een van deze logo’s te klikken, wordt de applicatie in de gekozen taal weergegeven. Beschikt u over minder talen, dan kan uw systeembeheerder dit aanpassen. Het ronde logo met een vraagteken geeft u de helpfunctie van JOIN Admin. Boven het Center staat een knoppenbalk en elders in deze handleiding wordt de werking ervan beschreven. Vanaf iedere pagina in de applicatie wordt rechts in deze knoppenbalk een hyperlink ‘Afmelden’ weergegeven.

Knoppenbalkadmin.png

Door naar: JOIN Admin Administratorniveaus