Fixi - Instellingen - Subcategorieën

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Subcategorieën vallen onder een hoofdcategorie. Subcategorieën zijn alleen zichtbaar voor medewerkers van de gemeente. Inwoners maken een melding alleen op hoofdcategorie.

Zodra u in de Fixi instellingen op een hoofdcategorie klikt en naar beneden scrolt ziet u de subcategorieën staan. Hieronder ziet u een overzicht van de subcategorieën in de categorie '[Fixi Demo] Afval' van de fictieve gemeente Meervoort:

Subcategorieën overzicht.png

Nieuwe subcategorie/subcategorie aanpassen

Via de knop 'Nieuwe subcategorie' maakt u een nieuwe subcategorie aan en kunt het het volgende instellen:

Naam van de subcategorie

Hier vult u de naam in van de subcategorie. In het Fixi formulier zien medewerkers van de gemeente het veld 'Kies de subcategorie van de melding' onder het veld 'Kies het type melding'. Bij het klikken op de dropdown ziet u de namen van de subcategorieën:

Dropdown subcategorie.png

Servicenorm op afhandeling

Een gemeente kan een servicenorm hanteren op basis van afhandeling van een melding. Deze servicenorm is ook per subcategorie instelbaar. U vult hier het aantal werkdagen in waarin meldingen (in de subcategorie) afgehandeld moeten zijn.

Servicenorm afhandeling.png

In dit voorbeeld heeft de gemeente drie werkdagen de tijd (weekenden worden niet meegerekend) om de melding af te handelen. Komt de melding op vrijdag 1 januari om 11:00 uur binnen, dan moet deze op woensdag 6 januari om 11:00 uur afgehandeld zijn.

Servicenorm op eerste reactie naar inwoner

Een gemeente kan een servicenorm hanteren op basis van eerste reactie naar de inwoner. Deze servicenorm is ook per subcategorie instelbaar. U vult hier het aantal werkdagen in waarin een reactie naar de inwoner gemaakt moet zijn. Dit gaat om een openbare reactie of een reactie naar de melder. Een reactie naar een collega (interne reactie) telt niet voor het halen van de servicenorm.

Servicenorm eerste reactie.png

In dit voorbeeld heeft de gemeente een werkdag de tijd (weekenden worden niet meegerekend) om een reactie te geven naar de inwoner. Komt de melding op vrijdag 1 januari om 11:00 uur binnen, dan moet de reactie (openbaar of naar de melder) gemaakt zijn voor maandag 4 januari om 11:00 uur.

Omschrijving van de subcategorie

In de omschrijving van de subcategorie kan een tekst gezet worden, zodat medewerkers weten wat er allemaal onder deze subcategorie te melden is:

Omschrijving subcategorie instellingen.png

Dit ziet er dan voor de medewerker van de gemeente als volgt uit:

Omschrijving subcategorie.png

Het is ook mogelijk om in de omschrijving hyperlinks naar een website in te zetten, zodat een medewerker van de gemeente zelf naar een andere website kan gaan om iets te regelen voor de melder.

Standaard team

Per subcategorie kan u ook aangeven welk team automatisch ingevuld moet worden bij de workflow van de melding. In onderstaand veld kunt u de teams selecteren die aangemaakt zijn:

Standaard teams categorie.png

Op het moment dat een Fixi melding de subcategorie Zwerfvuil heeft, wordt automatisch Team Afval geselecteerd in de dropdown. Behandelaren uit dat team kunnen dan de melding vanuit 'Team meldingen' oppakken.

Om te weten hoe u teams kunt aanmaken, klikt u hier.

U klikt op 'Opslaan' en de subcategorie is opgeslagen of aangepast.

Volgorde subcategorieën

De volgorde die bij de instellingen staat, wordt weergegeven bij het veld 'Kies de subcategorie van de melding'. U past het als volgt aan:

Volgorde subcategorie.png

Zodra u de volgorde in de juiste volgorde versleept heeft, klikt u op 'Bijwerken' en de volgorde is aangepast. Deze volgorde krijgt de medewerker van de gemeente dan ook te zien in het formulier:

Dropdown subcategorie gemeente.png

Terug naar Instellingen in Fixi