Decos KCS Zoek Persoon

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Inleiding

Via dit zoekscherm kunt u snel een persoon vinden.

Hoe werkt het?

U klikt onderaan het scherm op de afbeelding Persoon en vervolgens verschijnt een zoekscherm.

Image:KCS_Zoek_Persoon.png

Snel zoeken:

U kunt de achternaam van een persoon invoeren, een Burger Service Nummer of een geboor-tedatum. Druk op Enter of klik op Akkoord.

Geavanceerd zoeken:

U heeft ook de mogelijkheid om Geavanceerd te zoeken. U kunt dan niet alleen zoeken op de achternaam, geboortedatum of BSN (Burger Service Nummer), maar ook op de voornaam, postcode en straatnaam. Een combinatie van deze zoekgegevens is ook mogelijk. Daarnaast kunt u de zoekopdracht per veld verfijnen door in het uitklaplijstje achter de veldomschrijving een keuze te maken uit:

 • Bevat: bij deze keuze kunt u een deel van de zoekterm invullen en het KCS geeft alle termen weer waar deze letter- of cijfercombinatie in voorkomt. Vult u bijvoorbeeld in het veld achternaam “bergen” in dan vindt u o.a. de naam Glasbergen.
 • Gelijk aan: bij deze keuze vult u een deel van de zoekterm in en het systeem zoekt de letter- of cijfercombinatie die precies overeenkomt. Vult u bijvoorbeeld in het veld ach-ternaam “bergen” in dan vindt u wel de naam Bergen maar niet de naam Glasbergen.

Image:KCS_Zoeken.png

 • Voor de geboortedatum kunt u de zoekopdracht verfijnen met:
  • gelijk aan
  • kleiner dan
  • groter dan
  • gelijk aan en kleiner dan
  • gelijk aan en groter dan
  • tussen

De datum kan handmatig ingevuld worden, maar u kunt ook op de icoon achter het veld klikken en met behulp van de agenda een datum selecteren. Druk op Enter of klik op Akkoord om de zoekopdracht uit te voeren.

Zoekresultaat:

Heeft u 1 treffer, druk dan op Enter of klik op Lees meer… om alle beschikbare gegevens van deze persoon op uw scherm te krijgen.

Heeft u meerdere treffers, dan kunt u met behulp van de pijltjes op uw toetsenbord door de lijst van beschikbare personen navigeren. U kunt ook gebruik maken van de filterbalk bovenaan het zoekscherm om de zoekopdracht te verfijnen. Voert u in de filterbalk de eerste letters in van bijvoorbeeld de straatnaam, dan zoekt het systeem direct mee en toont de personen die voldoen aan de aanvullende gegevens die u heeft ingevoerd.

Image:KCS_Zoeken_Meerdere_Treffers.png]]

Binnen het zoekresultaat bestaat de mogelijkheid om te sorteren op de verschillende velden die weergegeven worden. Hiervoor klikt u op het kolomhoofd van het veld waarop u wilt sorteren. In de bovenstaande schermafdruk is binnen de zoekresultaten gesorteerd op “Naam”. Per kolom kunt u oplopend of aflopend sorteren.

Komt in de zoekresultaten een persoon voor die is overleden, dan wordt deze anders weerge-geven. Voor de naam ziet u een kruisje en de gegevens van de overledene zijn cursief en in een grijze tint. Komt in de zoekresultaten iemand voor waarvan geen adres bekend is in de Ge-meentelijke Basis Administratie GBA, dan wordt dit in rode letters vermeld.

Image:KCS_Zoeken_Meerdere_Treffers_Rood.png

Zijn er geen zoekresultaten, dan wordt dit onderaan het zoekscherm weergegeven. In een aantal gevallen geeft het KCS een suggestie voor een alternatieve zoekterm. Om de beschikbare informatie over de gewenste persoon op uw beeldscherm te krijgen, drukt u op Enter of klikt u op Lees meer.

Geavanceerde functies

Klik op de knop Geavanceerd en u kunt een zoekopdracht verfijnen. U kunt ook op meerdere zoekingangen tegelijk zoeken. Naast een achternaam heeft u de mogelijkheid om een geboortedatum, een burger service nummer, een postcode of een straatnaam in te vullen. Per zoekveld kunt u ook aangeven of de waarde Gelijk is aan – Bevat – Begint met. Door op Enter te drukken of op de knop Akkoord te klikken krijgt de een overzicht van personen op uw scherm die aan deze zoekcriteria voldoen.