Decos D5 Visual Browsing

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Visual browsing

In het hoofdstuk Registraties is uitgebreid beschreven hoe u met behulp van diverse tabbladen en koppelingen kunt navigeren door Decos D5. Omdat het werken met digitale dossiers, documenten, bestanden etc. op een abstract niveau is, kan het bij complexe zaken prettig zijn om de onderlinge relaties op visuele wijze op het scherm te krijgen.

Binnen Decos D5 is het mogelijk om de koppelingen met een registratie te visualiseren. Dit kan voor alle registraties in een adres-, contactpersoon-, document-, dossierboek en Mijn documenten. U selecteert in het Menu een boek. Vervolgens kiest u in de Lijst het gewenste item. In het Registratiescherm verschijnen de details van dit item. U klikt in de knoppenbalk van het Registratiescherm op de knop Toon visual browsing.

Bestand:Visual Browsing.png

U krijgt dan op uw beeldscherm een visueel overzicht van de koppelingen die bestaan met het item van uw keuze. Bovenstaande registratie levert het volgende visueel overzicht op:

Bestand:Visual Browsing Koppelingen.png

Koppelingen centrale registratie

Centraal staat de registratie die u geselecteerd heeft. In ons voorbeeld is gekozen voor een registratie in het documentboek Klantcase, met volgnummer \77. Aan deze registratie zijn de volgende zaken gekoppeld:

  • Een MS Word bestand (links onder);
  • Een PDF-bestand (links boven);
  • Een licentiedossier met volgnummer \1419;
  • Een adres uit het algemeen adresboek, volnummer \4168.

Iedere koppeling is door middel van een blauwe lijn verbonden met de registratie die u geselecteerd heeft. Door op een van de vlakken te klikken en de rechter muisknop ingedrukt te houden, kunt u het betreffende vlak verslepen naar een andere plaats op het scherm. De blauwe verbindingslijnen blijven verbonden met de centrale registratie.

Vormgeving

Links boven aan de pagina staat een schuifbalk waarmee u de weergave kunt vergroten of verkleinen.

Gaan we uit van de centrale registratie, dan heeft het vlak waarin de gegevens vermeld staan, dezelfde kleur als het oorspronkelijke Registratiescherm van dit item (in ons voorbeeld roze). Links in het vlak staat het logo dat u ook aantreft als watermerk in het oorspronkelijke Registratiescherm (in ons voorbeeld documenten). Door hier op te klikken, opent u de betreffende registratie in Decos. Indien gewenst kunt u wijzigingen aanbrengen in de betreffende registratie en op de gebruikelijke wijze de tabbladen van de registratie bewerken.

Aan de rechterzijde van het vlak staan twee pijltje die naar onder wijzen. Als u daar op klikt, worden de details van dit item weergegeven:

Bestand:Visual Browsing Klantcases.png

Wilt u de weergave weer verkleinen, dan klikt u op de twee pijltjes die nu naar boven wijzen.

Knoppenbalk

Onder de omschrijving in ieder vlak staan twee knoppen:

Bestand:Visual Browsing Klantcases2.png

Door op de linkerknop te klikken, krijgt u een overzicht van alle koppelingen met dit item. De koppelingen naar de centrale registratie waren al in beeld, maar als wij in ons voorbeeld klikken op de linkerknop van het item in het Algemeen adresboek, krijgen we ook alle koppelingen naar deze registratie in het Algemeen adresboek, nummer 4168 in beeld:

Bestand:Visual Browsing Workflow2.png

Naast de al zichtbare koppeling met centrale registratie zijn er nu ook koppelingen zichtbaar naar een contactpersoon en naar andere documentboeken. Bij een aantal van de bovenstaande gekoppelde documentboeken zijn geen knoppen zichtbaar.

Dat betekent dat er meerdere registraties in deze documentboeken gekoppeld zijn aan deze registratie uit het Algemeen adresboek.

Wilt u de registratie uit het Algemeen adresboek\4168 als centrale registratie om zo het visuele overzicht aan te passen, dan kan dat door op de rechter knopBestand:Icon Visual.png in het vlak te klikken. In het onderstaande voorbeeld ziet u dat nu alle blauwe verbindingslijnen naar de "nieuwe" centrale registratie lopen.

Bestand:Visual Browsing Workflow.png