Decos D5 Tablet Een registratie

Uit JOIN wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een registratie

Nieuwe registratie

Nieuwe registratie Selecteer het Menu-onderdeel Registraties en vervolgens het onderdeel of submap waar de registratie aangemaakt moet worden.

  • Klik op de dubbele pijlen onder het Decos logo;
  • Klik op Nieuw;
  • Vul de gevraagde gegevens in;
  • Klik op Opslaan om de registratie vast te leggen.

Bestand:Nieuwe Registratie.png

Velden in het invoerscherm

Optie Voorbeeld Functie
Veld met tabel Bestand:Veld Met Tabel.png Aan het veld is een tabel gekoppeld. Klik op de uitklaplijst om een waarde te selecteren of voer handmatig tekst in. Decos vult de tekst automatisch aan.
Verwijzend veld Bestand:Icon Verwijzend Veld.png Een verwijzend veld maakt gebruik van gegevens uit een adres- of dossierboek. Vul gegevens in of gebruik de koppelknop Bestand:Icon Verwijzend Veld.png.
Contactpersoon veld Bestand:Icon Contactpersoon.png Om contactpersonen van het geselecteerde bedrijf toe te voegen klik op Bestand:Icon Contactpersoon.png.
Verplicht veld Bestand:Verplicht Veld.png Velden met een sterretje (*) moeten verplicht ingevuld worden.
Datumveld Bestand:Datumveld.png Een datumveld is te herkennen aan de kalendericoon. Klik op de kalender om de juiste datum te kiezen. Met de pijlen boven de kalender kunt u 1 maand naar voren of terug bladeren. Klik op de betreffende datum om de datum te selecteren. Handmatig invoeren kan ook.

Het koppelen van gegevens(verwijzende velden)

Is er een tabel of een Decos-boek gekoppeld aan het veld?

Gegevens kunnen handmatig ingevoerd worden en Decos vult de tekst automatisch aan. Is de juiste waarde zichtbaar, klik er dan op en de koppeling is gelegd.

Bestand:Handmatig.png

  • Weet u niet de juiste benaming, klik dan op het boek-logo voor het veld. In het zoekscherm dat verschijnt vult u een (deel van een) zoekterm in en druk op Ga.
  • Klik op de gewenste zoekresultaat. Er wordt dan een vinkje voor het resultaat geplaatst.
  • Klik in de knoppenbalk op Koppel. Bestand:Tablet Koppel.png
  • Wanneer u een of meerdere adressen, contactpersonen of dossiers heeft gekoppeld, wordt het aantal gekoppelde items voor het veld getoond (blauwe cijfer)

Klik op Opslaan om de registratie te bewaren. Wisselt u van tabblad, dan wordt de registratie automatisch bewaard.