Decos D5 Admin Ontdubbelen

Uit JOIN wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ontdubbelen

Als u werkt met adresgegevens en contactpersonen, is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt en bijwerkt. Daarom kunt u in Decos Admin adressen en contactpersonen die vaker dan 1 x zijn ingevoerd, ontdubbelen. Kies in de Navigatie van Decos Admin Applicatiebeheer -> Ontdubbelen. In het Center verschijnt een wizard die de stappen aangeeft die doorlopen moeten worden.

  • Stap 1. Selecteer boek

Selecteer het boek waar de dubbele registraties in staan. U heeft de keuze uit Adresboeken en Contactpersonenboek. In ons voorbeeld kiezen wij voor adresboeken.

  • Stap 2. Selecteer registraties om te ontdubbelen.

Nadat u bij stap 1 een boek heeft gekozen, krijgt u hier de inhoud van het door u gekozen boek te zien. Beschikt u over veel registraties in het betreffende boek, dan kunt u eerst via de filterbalk de juiste adressen kiezen. Daarna plaatst u een vinkje voor de adressen die u wilt ontdubbelen. Klik dan op OK.

Ontdubbelen.png

  • Stap 3. Selecteer adres om te behouden.

Plaats een vinkje voor de registratie die u wilt behouden. Alle andere registraties in de lijst worden met deze registratie samengevoegd. Ook gekoppelde documenten worden samengevoegd met deze registratie. Klik op Adressen ontdubbelen.

Ontdubbelen2.png

U krijgt nu een status bericht dat weergeeft dat de actie succesvol is uitgevoerd.

  • Stap 4.Selecteer contactpersoon om te behouden.

Kies eerst de contactpersonen die u wilt samenvoegen door deze aan te vinken. Er verschijnt dan een dropdown lijst waarmee u de contactpersoon kunt kiezen die u wilt houden. Als u uw keuze heeft gemaakt, klik dan op Contactpersonen ontdubbelen om de actie te voltooien.

Het is ook mogelijk om alleen contactpersonen te ontdubbelen die aan eenzelfde adres gekoppeld zijn. Bij stap 1 selecteert u dan een Contactpersoonboek. Bij stap 2 kunt u via de filterbalk de persoon selecteren die u wilt ontdubbelen. Vink deze aan en klik op OK:

Selecteer Ontdubbelen.png

Bij stap 3 plaatst u een vinkje voor de registratie die u wilt behouden. Alle registraties in de lijst wordt dan samengevoegd naar deze ene registratie. Klik daarna op Contactpersonen ontdubbelen.

Contactpersoon Behouden.png